Pasta z wędzonej makreli.

Smaczna pasta z makreli na śniadanie albo na kolację 🙂

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • pęczek szczypiorku
  • 1 mała cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • mały jogurt 150 gr.
  • 1 łyżka musztardy
  • sól,pieprz
  • natka pietruszki

Zamiast jogurtu i musztardy można dodać 2 łyżki majonezu.

Przygotowanie:

  1. Obieram jajka ze skorupek i siekam drobno lub przeciskam przez praskę.
  2. Makrelę oddzielam dokładnie od ości i skóry, dzielę na małe kawałki i dodaję do jajek razem z posiekanym drobno szczypiorkiem i cebulką. 
  3. Ogórki kroję w drobną kostkę, dokładam do pasty, przyprawiam solą i pieprzem.
  4. W miseczce mieszam jogurt z musztardą, wlewam do pasty, wsypuję natkę i mieszam dokładnie całość.
print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *