Surówka wiosenna.

Surówka wiosenna, kolorowa, lekka i smaczna. Wiosenna ponieważ kusi kolorami, lekka bo bez sosu i majonezu, a czy smaczna ocenicie sami:)

Składniki:

  • sześć liści sałaty lodowej
  • 3 pomidory śliwkowe
  • 1 mała cebula czerwona
  • pół czerwonej papryki
  • 100 gram rukoli
  • garść kiełków rzeżuchy lub innych.
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka czarnuszki  lub sezamu.

Przygotowanie:

1.Liście sałaty dokładnie myjemy, osuszamy, rwiemy na drobniejsze kawałki i wrzucamy do miski razem z przepłukaną na sitku i osuszoną rukolą.

2.Pomidorki i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, a cebulę w półplasterki i dodajemy do sałaty.

3.Dosypujemy garść kiełków, wlewamy oliwę, doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy wszystkie składniki, a na koniec posypujemy sałatkę czarnuszką lub sezamem.

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *