Surówka z kapusty pekińskiej.

Przepis na smaczną i prostą surówkę do obiadu, można podać ją do dań mięsnych ale również wspaniale smakuje z rybą.

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej lub jedna mała
  • 1 cebula czerwona
  • 1 marchewka
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki natki z pietruszki lub koperku
  • 2 łyżki majonezu
  1. 1.Kapustę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i drobno szatkujemy.
  2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach, natkę siekamy drobno, a ogórki kroimy w cienkie plasterki.
  3. Wszystkie składniki surówki dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut aby smaki się połączyły.
print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *